چیدمان مبل در خانه، یک هنر است که باید با توجه به اندازه، شکل فضا، نیازها و ذوق شخصی صاحب خانه انجام بگیرد. هدف این مقاله، ارائه راهنمایی جامع برای ایجاد چیدمانی زیبا و کارآمد است که تاثیر مثبتی در فضای زندگی شما داشته باشد.
انواع مدلها و طرحهای مبل
مبلمان انواع مختلفی دارد که با طرحها و مدلهای متنوعی طراحی میشوند. این انواع شامل مبلهای نشیمن (سوفا یا کاناپه)، صندلیها، تختخوابها، میزها و مبلمان کناری و میز تلویزیون و وسایل تزیینی میباشند. همچنین، مبلمان با طراحیها و مدلهای داخلی مختلف مانند کلاسیک، مدرن، روستیک، صنعتی و با استفاده از متریالهای مختلف مثل چوب، چرم، پارچه، فلز و … تقسیمبندی میشوند. انتخاب مناسب مبلمان میتواند فضای زندگی را زیبا و کارآمدتر کند.
انتخاب مبلمان بر اساس سبک دکوراسیون
در ایران، انتخاب مبلمان بر اساس سبکهای مختلف دکوراسیون مانند کلاسیک ایرانی، مدرن، روستیک، مدیترانهای و معاصر ایرانی انجام میشود. مردم از طراحیها و مواد متنوعی برای مبلمان استفاده میکنند. مبلمان با طرحهای ایرانی سنتی و مبلمان مدرن با خطوط ساده و شکلهای هندسی نیز جذابیت دارند. دکوراسیون مدیترانهای با رنگهای زنده و دلنشین و دکوراسیون معاصر ایرانی با ترکیب مدرنیته و عناصر ایرانی، محبوبیت دارند. این انتخابها به سلیقه و سبک زندگی مردم ایران بستگی دارد و به ایجاد فضاهای زندگی زیبا و لذت بخش کمک میکند.
مبلمان حمید ارائه دهنده برتر خدمات تعمیر مبل در منزل در محدوده شمال تهران و غرب تهران
اصول چیدمان مبلمان منزل ایرانی
اصول چیدمان مبل در فضاهای مختلف به شرح زیر است:
- نشیمن یا سالن:
- استفاده از مبلهای بزرگ و راحت مانند سوفاها و کاناپهها
- توجه به تناسب و تعادل اجسام با اندازه فضا و امکان تردد آسان در فضا
- اتاق خواب:
- قرار دادن تختخواب به اندازه مناسب برای حفظ فضای کافی جهت حرکت در اطراف آن
- استفاده از مبلمان کمحجم و سادهتر
- اتاق ناهارخوری:
- چیدمان مناسب صندلیها و میز ناهارخوری برای ایجاد احساس راحتی و آسایش در هنگام ناهار خوردن
- فضاهای کوچک:
- انتخاب مبلها و میزهای کم حجم و رنگهای روشنتر
- استفاده از آینهها در دیوارها برای افزایش احساس بزرگتر بودن فضا
- فضاهای بیرونی:
- انتخاب مبلهای مقاوم در برابر شرایط آب و هوایی
- ایجاد جذابیت در محیط طبیعی با استفاده از مبلهای فضای بیرونی
احترام به این اصول، فضای زندگی را زیبا و جذاب خواهد کرد و باعث بهبود کیفیت زندگی در فضاهای مختلف خواهد شد.
نحوه چیدمان مبل در پذیرایی
در طراحی دکوراسیون منزل، اتاق نشیمن یا پذیرایی نقش بسیار مهمی را ایفا میکند و از طرفی با توجه اینکه خانههای امروزی متراژ بالایی ندارند، بهتر است که در پذیرایی به جای استفاده از مبل استیل و کلاسیک، از مبلمان راحتی استفاده شود تا فضای اتاق زیاد شلوغ نشود.
از دور همیهای صمیمی خانوادگی تا پذیراییهای رسمی از میهمانان، معمولا همگی در پذیرایی رخ میدهند. به همین دلیل این اتاق نقش مهمی را در هر منزلی دارد و بایستی به طراحی دکوراسیون و مخصوصا نحوه چیدمان مبلمان آن توجه ویژهای شود. چرا که با توجه به کاربرد این اتاق، بایستی مبلمان در آن به گونهای قرار داده شود که فضایی صمیمانه، زیبا و در عین حال منعطف در برابر تغییر داشته باشیم.
اکثر اتاقهای نشیمن یا پذیرایی به شکل مستطیل بوده و نوع چیدمان مبل در این نوع اتاقها نیز بستگی به نقطه کانونی فضای اتاق دارد. در بعضی از اتاقها این نقطه با معماری اتاق مانند شومینه و یا تعدادی از پنجرهها مشخص شده و در برخی نیز نقطه کانونی میتواند تلویزیون باشد. وقتی که نقطه کانونی اتاق مشخص شد، چیدمان مبل در خانه نیز بر اساس آن تعیین میگردد. در ادامه میتوانید نکاتی تجربی از وبسایت Better homes and gardeens، که یکی از وبسایتهای معتبر در زمینه دکوراسیون به حساب میآید، در رابطه با نحوه چیدمان مبل راحتی در پذیرایی را مشاهده کنید.
1. انعطافپذیری در چیدمان مبل
نحوه چیدمان مبل در خانه کاملا بستگی به شما دارد. اکثر افراد برای پذیرایی خود یک مبل سه نفره به همراه دو یا چند مبل تک نفره انتخاب میکنند. در چیدمان این مبلها در پذیرایی سعی کنید آنها را به نوعی بچینید که فضای کافی بین دیوار و مبلمان و همچنین گوشههای اتاق وجود داشته باشد. در این صورت افرد به راحتی میتوانند در پذیرایی جابجا شوند. همچنین سعی کنید چیدمان میزهای جلومبلی نیز به گونهای باشد که همه افراد به یکی از میزها دسترسی داشته باشند. از طرفی به این نکته نیز توجه کنید که چیدمان خود را قابل تغییر و انعطافپذیر طراحی کنید تا بتوانید در صورت ضرورت آن را تغییر دهید.
2. توجه به نقطه کانونی در چیدمان مبل
همان طور که در ابتدا نیز اشاره کردیم، نقطه کانونی اتاق نقش مهمی را در نحوه چیدمان مبل در خانه دارد و مبلها با توجه به آن در اتاق قرار میگیرند. این امر باعث میشود که همه افراد دید خوبی نسبت به نقطه کانونی، که میتواند تلویزیون و یا شومینه باشد، داشته باشند.
3. اتاق را با مبلمان بخشبندی کنید
در صورتی که اتاق نشیمن یا پذیرایی نسبتا بزرگی دارید، میتوانید مبلمان را به گونهای در آن قرار دهید که اتاق را بخشبندی نمایید. در این صورت علاوه بر این که فضایی برای نشستن دور همی خود خواهید داشت، فضای اتاق نیز به گونهای بخشبندی خواهد شد که بتوان از آن استفادههای متعددی کرد. برای مثال در صورتی که تعداد میهمانانتان زیاد باشد، افراد میتوانند در قسمتهای مختلف منزل با یکدیگر بنشینند و یا کودکان در بخشی از پذیرایی مشغول به بازی باشند. مبلمان ال شکل میتوانند گزینه مناسبی برای این امر محسوب شوند.
4. کاربرد را مشخص کنید
در نظر بگیرید که این اتاق برای چه منظور استفاده می شود و قرار است چند نفر از آن استفاده کنند. پاسخ به این سوال، نحوه چیدمان مبل ها را مشخص می کند. به عنوان مثال پاسخ به این سوال که قصد داریم در این اتاق همه اعضای خانواده مقابل یکدیگر بنشینند یا در کنار یکدیگر، نحوه چیدمان مبلمان در خانه را مشخص می کند.
5. اولویت ها را شناسایی کنید
فاصله مبل ها نباید بیشتر از 2 متر و نیم از هم باشد تا مکالمه بین افراد سخت شود و نباید همه مبلمان را به دیوار تکیه دهید، مگر آن که اتاق تان خیلی کوچک باشد.
6. تقارن را حفظ کنید
چیدمان متقارن برای اتاق های رسمی بسیار خوب است و چیدمان غیر متقارن احساس غیر رسمی تری به اتاق می دهد. با توجه به کاربرد اتاق تان می توانید مبل های تان را متقارن یا غیر متقارن بچینید.
7. تنوع را رعایت کنید
سایز و اندازه مبلمان در سراسر اتاق باید متفاوت باشد. با قرار دادن یک مبل بزرگ یا بلند در یک طرف و قرار دادن یک مبل با قد و اندازه مشابه در طرف دیگر فضا را برای چیدمان مبل های دیگر مهیا کنید. البته می توانید از یک اثر هنری برای نمایش این توازن در سمت دیگر اتاق نیز استفاده کنید و تاحد امکان از قرار دادن دو مبل هم اندازه در کنار یکدیگر خودداری کنید.
8. تضاد را به نمایش بگذارید
اکثر خطوط منحنی و صاف را با هم ترکیب کنید. اگر مبلمان تان مدرن و خطی است آن را به دور یک میز گرد قرار دهید. اگر مبلمان تان شکل منحنی دارد آن را با یک قطعه زاویه دار هماهنگ کنید.
چیدمان مبل راحتی در پذیرایی مستطیل
گاهی اوقات ممکن است که انتخاب چیدمان مناسب برای یک نشیمن کشیده و مستطیل شکل، تبدیل به یک معضل جدی شود. و شما در مورد طراحی دکوراسیون منزل تان دچار مشکل شوید. قطعا هیچ کس دوست ندارد که چنین نشیمنی در خانه اش تبدیل به یک راهرو با عرض زیاد و یا سالنی شبیه به سالن های ورزشی شود.
از طرف دیگر همه ما خوب می دانیم که ایجاد فضای صمیمی گفتگو، در نشیمن هایی با پلان مربع به دلیل شکل چیدمان گرد مبلمان ساده تر خواهد بود. البته به شرط آنکه تلوزیون و حضور مسلط آن به فضا را حذف کنیم. حالا باید از خودمان بپرسیم: راه حل ها و ترفندهای دکوراسیون برای نشیمن های مستطیل شکل کدامند؟!
قبل از هر چیزی ببینید چه امکاناتی در اختیار دارید؟! و انتظارتان از فضای نشیمن، برآورده کردن چه نیازهایی است؟! مبلمان خانه شما چه تعدادند و قصد دارید چطور از آنها استفاده کنید؟!
بعد از انجام چنین تجزیه تحلیلی شما به خوبی می دانید که چه وسایلی در اختیار دارید، بنابراین با دیدی کلی به فضای نشیمن نگاه کنید و با در نظر گرفتن ایده های کاربردی زیر بهترین چیدمان را متناسب با فضای داخلی خانه خود انتخاب کنید.
برای آشنایی با خدمات تعمیر مبلمان راحتی و مشاهده نمونه کار، کلیک کنید.
در نظر گرفتن مسیر رفت آمد اصلی در یک طرف از اتاق نشیمن بهترین راه برای ایجاد یک فضای راحت و آرامش بخش است، که در عین حال حرکت در آن جریان دارد. در این صورت رفت و آمد در این فضا بدون مزاحمت برای کسانی که روی مبلمان نشسته اند، اتفاق می افتد. و البته در اطراف مسیر عبور، موانع کمتر خواهند بود.
به این فکر نکنید که چنین انتخابی (مجزا کردن مسیر رفت و آمد در یک سمت) دست شما را برای تنوع دادن به چیدمان خانه خواهد بست. همانطور که در تصویر بالا می بینید اگر نشیمن شما عرض کافی را داشته باشد چنین مشکلی برایتان پیش نخواهد آمد. البته این روش حتی نشیمن های کوچک با فرم مستطیل هم قابل اجراست.
همانطور که می دانید شومینه و تلویزیون نقاط کانونی فضای یک نشیمن محسوب می شوند. وجود آنها را بهانه کنید و یک ست مبلمان را در اطراف آنها بچینید و بخش دیگر فضا را برای فضای غذاخوری و یا سری دوم مبلمان در نظر بگیرید. با این کار امکان جدا کردن فضای تماشای تلوزیون و فضای صمیمی گفتگو برای خانواده وجود خواهد داشت.
در نشیمن های مستطیل شکل کوچک، بهتر است مبلمان را پشت به یکی از دیوارها بگذارید. و از دیوار مقابل به عنوان دیوار پشت تلوزیون استفاده کنید. از مبلمانی با فرم باریک و کم جا استفاده کنید. در چنین حالتی یکی از انتخاب های شما می تواند مبل L شکل باشد. و بهتر است از گذاشتن وسایل و مبلمان اضافه پرهیز کنید تا بتوانید این نشیمن کوچک را بزرگتر جلوه دهید.