وقتی صحبت از مبل و کاناپه می شود، مبل چرم را با ظاهر برجسته اش و حسی که به ما می دهد، مقاومت و ماندگاری اش و حتی بوی خاص آن به خاطر می آوریم. اگر قصد خرید مبل چرم دارید، بهتر است قبل از آن اندکی بیشتر و عمیق تر درباره ی این مبل و ویژگی هایش بدانید. طیف وسیعی از گونه ها، کیفیت ها و سبک های مبل چرم وجود دارد که در رضایت شما از خریدتان بسیار تأثیرگذار اند. بنابراین بدانید در حال خریدن چه مبلی هستید، چه انتظاری از آن دارید و این مبل چقدر با دکوراسیون داخلی منزل شما هم خوانی دارد. پاسخ به این گونه پرسش های مهم پیش از خرید، به شما این اطمینان را می دهد برای چندین سال از نشستن بر روی مبلی که به خانه می آورید لذت ببرید. پس بیایید نگاهی به مبل چرم و ویژگی های آن بیندازیم.
انواع چرم
چرم دو نوع مصنوعی و طبیعی دارد. نوع طبیعی کیفیت راحتی و دوام بسیار بیشتری نسبت به نوع مصنوعی خود دارد. به طبع قیمت چرم مصنوعی بسیار کمتر از چرم مصنوعی است.
انواع چرم مبلی
- چرم با ذرات بالا: این نوع چرم الزاما دارای کیفیت بالایی نیست. در واقع لایه ای از بخش مویی بیرونی پوست است. پوست های لکه دار یا آسیب دیده صیقلی داده شده و ذره هایی مشابه بر روی سطح آن ها مهر می شود. این نوع با نام “ذرات اصلاح شده” شناخته می شود.
- چرم با ذرات بالای کامل: این نوع نیز از لایه ی بالایی پوست می آید، اما پوست اعلایی که بدون نقص است. بنابراین دانه های آن طبیعی و اصل بوده و کپی و مصنوعی نیستند.
- چرم شکافته: این نوع از لایه ی دوم یا سوم پوست بوده و شکننده تر، ناپایدارتر و در برابر کشش مصون تر است. این نوع چرم هیچ دانه ای ندارد و برای مبلمان مناسب نیست.
روش تشخیص چرم مصنوعی از طبیعی
راه های ساده ای برای اینکار وجود دارد. چرم مصنوعی PVC یا پی وی سی و PU که با نام پلی اورتان در ایران شناحته می شود از یک روکش به نام Skin و یک لایه اسفنج از جنس PVC یا PU است که بر روی پارچه پوشش داده می شود.
- بوی چرم : چرم طبیعی کاملا بوی پوست میدهد اگر کمی شامه حساسی داشته باشید به محض نگهداشتن چرم در نزدیکی بینی خود بوی خاص آن راه حس خواهید کرد اما چرم مصنوعی بوی پلاستیک یا مشتقات نفتی میدهد.
- پشت چرم : اگر چرم را برگردانید در سمت دیگر آن شاهد یک لایه پرزدار یا ریش ریش و مقاوم خواهید بود. چرم طبیعی این لایه به صورت پرز است اما در چرم مصنوعی شما شاهد شبکه ای از نخ های بهم تنیده خواهید بود پس اگر پشت چرم را برگرداندید و شاهد این نخ ها بودید یقین داشته باشید چرم مصنوعی است.
- نرمی و یکدستی : چرم طبیعی نرم و یکدست است اما چرم مصنوعی اینگونه نیست. چرم مصنوعی به صورت شبکه های منظم به نظر میاید اگر این نظم در کل سطح چرم به چشم شما خورد قطعا آن چرم مصنوعی است و با استفاده از دستگاه تولید شده است. چون چرم طبیعی دارای الگوی تکراری در سطح آن نیست.
اگر در خانه فرزند خردسال یا افراد مسن دارای بیماری های تنفسی یا انواع آلرژی دارید، بهترین گزینه از بین مدل های مبل برای شما و خانواده تان مدلی است که کمترین میزان پارچه در تولید آن بکار رفته بتشد، زیرا پارچه مبل به مرور زمان گردو خاک و سایر دلایل بروز یا تشدید بیماری های تنفسی مانند آسم یا تنگی نفس را به خود جذب می کند و زمینه ی تشدید بیماری تنفسی افراد خانه را در طی چند سال فراهم می نماید.
از طرفی هم مبل هایی مانند مبل های سلطنتی که نمای چوب دارند و پارچه ی کمتری در تولیدشان مورد استفاده قرار گرفته، یا از جنس چرم بجای پارچه در آنها استفاده شده، تمیز کردن و زدودن گرد و غبار و سایر مواد آلاینده از سطح مبل با سهولت و سرعت بالاتری انجام می گیرد.
پارچه چرم برای رومبلی در دکوراسیون داخلی
این روزها پارچه ای چرم رو در خیلی از مبلمان ها و به عنوان رو مبلی می بینید، بر روی انواع صندلی اپن زیبای آشپزخانه کامل کننده دکوراسیون منزل هستند، بر روی انواع مبل های راحتی. خب نمی توان این موضوع را که چرم ها حالتی رسمی تری نسبت به دیگر پارچه های رو مبلی دارند، اما خب معایب و مزایایی دارند که بهتر است قبل از انتخاب این ها را بدانید تا انتخابی آگاهانه تر و مناسب تر برای دکوراسیون داخلی خانه تان داشته باشید.
اگر قصد تعمیر مبلمان قدیمی منزلتان را دارید با مشاوران ما در ارتباط باشید.
مزایا و معایب چرم پارچه
شاید بزرگ ترین مزیت چرم ها این باشد که به راحتی و با یک دستمال تمیز می شوند و اگر هنگام دیدن فیلم لیوان آب یا چای از دست تان رها شد، به داخل بافت آن نفوذ نمی کند و به راحتی پاک می شود. در کل چرم ها خانه داری را برای شما اسان تر می کنند اما چرم ها مثل پوست بدن آسیب پذیرند و به راحتی با هر جسم گوشه تیزی خراش افتاده و سوراخ می شوند، مورد دومی که می شود به آن اشاره کرد، اثر چربی های است، با این که مایعات و گرد و غبارها به راحتی از سطح چرم پاک می شوند، اما اثرات چربی به مراتب سخت تر و گاهی حتی به طور کامل هم پاک نمی شوند، مخصوصا اگر چرمتان رنگی روشن داشته باشد. چرم ها در در مقایسه با پارچه های دیگر سردی و گرمی بیشتری را به شما انتقال داده و احتمال چسبندگی هم به دلیل عرق کردن پارچه چرم وجود دارد، شاید برای تان جالب باشد تا بدانید که دلیل عرق کردن چرم ها، عدم نفوذ هوا در داخل چرم هست.
نحوه مراقبت پارچه مبل چرم
- دستورالعمل های مراقبتی و شرایط ضمانت را بخوانید تا اعتبار گارانتی را از بین نبرید.
- مبل را هفته ای یک بار با پارچه ی نرم مرطوب تمیز کنید و ترشحات را نیز به سرعت پاک نمایید.
- نرم کننده ی چرمی که تولیدکننده توصیه کرده است را هر چهار یا شش ماه استفاده کنید.
-
از قرار دادن مبل چرم نزدیک منبع گرما مانند شومینه خودداری کنید.
-
برخی از چرم ها در معرض نور مستقیم خورشید رنگ پریده می شوند.
-
از صابون ها، پاک کننده های ساینده، واکس ها، روغن ها یا آب بیش از حد استفاده نکنید.
-
غذاهای چرب و دست و پاهای آلوده می توانند مشکل ساز شوند. یک چرم روکش دار غیر جذاب انتخاب کنید که به راحتی تمیز شود یا سراغ چرم مصنوعی بروید.
اگر می خواهید از محصول تمیزکننده ای برای اولین بار برای مبل چرم خود استفاده کنید، ابتدا آن را در یک نقطه ی نامشخص امتحان کنید.
- تزریق رنگ دانه به چرم، اسپری رنگ به سطح آن و محافظت با یک پوشش شفاف
- برای چرم هایی با استفاده ی معمولی، رنگ های آنیلین یا نیمه آنیلین به کار می رود
- رنگ های آنیلین رنگ دانه هایی شفاف هستند که رنگی یکدست و نرمی به چرم می بخشند.